O‘ZBEKISTONDA ICHKI ISHLAR ORGANLARI FAOLIYATIDA PSIXOLOGIK BILIMLARNING AHAMIYATI - SAFDOR JAMOLOV FIRDAVS PANJI O’G’LI (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasi ichki ishlar organlari faoliyatida  psixologik  bilimlarning  o‘rni  va  ahamiyati  tahlil  qilinadi.  Ichki  ishlar organlari  xodimlarining  kasbiy  faoliyatida  psixologik  tayyorgarlik,  fuqarolar  bilan muloqot  madaniyati,  stressga  chidamlilik,  nizoli  vaziyatlarni  boshqarish  hamda jinoyatchilikning  oldini  olishda  psixologik  yondashuvlarning  roli  yoritilgan. Shuningdek, zamonaviy sharoitda ichki ishlar organlari tizimida psixologik xizmatni takomillashtirish masalalari ko‘rib chiqilgan.