BOLALAR KIYIMIDAGI NUQSONLARNI ANIQLASH - Axmadaliyeva Xadichabonu Abdukarim qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  bolalar  kiyimlarida  uchraydigan  nuqsonlar, ularning kelib chiqish sabablari hamda aniqlash usullari haqida ma’lumot berilgan. Tikuvchilik mahsulotlari sifatini nazorat qilishda nuqsonlarni vaqtida aniqlash muhim ahamiyatga  ega.  Ayniqsa  bolalar  kiyimlarida  qulaylik,  xavfsizlik  va  sifat  birinchi o‘rinda turadi. Maqolada tikuv jarayonida uchraydigan asosiy kamchiliklar va ularni bartaraf etish usullari yoritilgan.