FIN-TECH TEXNOLOGIYALARINING BANK XIZMATLARI SIFATIGA VA SAMARADORLIGIGA TAʼSIRI - Mardonova Rohila Boltayevna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  moliyaviy  texnologiyalar  (FinTech) rivojlanishining  an’anaviy  bank  xizmatlari  sifati  va  operatsion  samaradorligiga ko‘rsatayotgan ta’siri tadqiq etiladi. Raqamli transformatsiya jarayonida banklarning mijozlarga xizmat ko‘rsatish tezligi, xizmatlar tannarxining pasayishi hamda sun’iy intellekt va blokcheyn kabi texnologiyalarning o‘rni tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari shuni  ko‘rsatadiki,  FinTech  echimlarini  joriy  etish  banklarning  tranzaksiya xarajatlarini sezilarli  darajada kamaytiradi  va  mijozlar  qoniqish  darajasini  oshiradi. Xulosa qismida milliy bank tizimini yanada raqamlashtirish bo‘yicha amaliy takliflar berilgan.