MALAYZIYADA ZIYORAT TURIZMI: RIVOJLANISH, DOLZARBLIK VA TAKLIFLAR - Abdullayeva Madinabonu (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  Malayziyada  ziyorat  turizmining  rivojlanish jarayoni,  uning  statistikasiga  asoslangan  tahlili  va  O‘zbekiston  bilan  hamkorlik masalalari yoritilgan. Tadqiqotda Malayziyaning ziyorat turizmi infratuzilmasi, asosiy diniy maskanlari, sayyohlar oqimi va so‘nggi yillarda kuzatilgan o‘zgarishlar haqida batafsil  ma’lumot  beriladi.  Shuningdek,  pandemiya  davridan  keyin  ziyorat  turizmi qanday tiklanganligi va O‘zbekiston hamda Malayziya  o‘rtasidagi ziyorat turizmini rivojlantirishga qaratilgan kelishuvlar tahlil qilingan. Maqolada mavjud muammolar ham ko‘rib chiqilib, ularni bartaraf etish bo‘yicha takliflar ilgari surilgan.