RAQAMLI ASRDA TA’LIM JARAYONI: TEXNOLOGIYA BILAN O‘RGANISH TAJRIBASI. - Xalitova Yorqinoy Ilyas qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  dars  jarayonida  texnologiyalardan foydalanishning  ahamiyati,  uning  o‘quvchilarning  bilim  olish  jarayoniga  ta’siri  va o‘qituvchi  faoliyatini  samarali  qilishdagi  roli  tahlil  qilinadi.  Zamonaviy  raqamli vositalar, interaktiv dasturlar va onlayn platformalar yordamida o‘quvchilarni o‘qishga jalb  qilish,  ijodkorlik  va  mustaqil  fikrlash  qobiliyatini  rivojlantirish  imkoniyatlari ko‘rib  chiqilgan.  Maqola  texnologiyaning  ta’lim  sifatini  oshirishdagi  ijobiy tomonlarini  namoyish  etadi  va  kelajakdagi  dars  jarayonlari  uchun  samarali strategiyalarni taklif etadi.