ZAMONAVIY O‘QITUVCHILARDA KASBIY DEFORMATSIYA VA HISSIY YONISH SINDROMINI BARTARAF ETISHNING PSIXOPROFILAKTIK DASTURI - Allayorov Turg'un Allanazarovich; Xoliqova Dilafro'z Zoirovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  zamonaviy  ta’lim  tizimida  faoliyat ko‘rsatayotgan  pedagoglarning  kasbiy  faoliyatida  yuzaga  keladigan  hissiy  yonish (burnout)  sindromi  va  kasbiy  deformatsiya  muammolari  tadqiq  etilgan. O‘qituvchilarning ish hajmi, psixologik bosim va surunkali stress omillarining ularning ruhiy  salomatligiga  ta’siri  tahlil  qilingan.  Maqolada  o‘qituvchilarning  hissiy barqarorligini ta’minlash, destruktiv holatlarning oldini olish va ularni bartaraf etishga qaratilgan kompleks psixoprofilaktik dastur ishlab chiqilgan va tavsiya etilgan.