OʻQUVCHI YOSHLARNI KASBGA YOʻNALTIRISH – BARQAROR TARAQQIYOT GAROVI - Paluanatdinova Aynura Ziuatdinovna; Bekturganova Raygul Omirbaevna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  o‘quvchi  yoshlarni  kasbga  yo‘naltirishning  jamiyat taraqqiyotidagi  ahamiyati  yoritilgan.  Yoshlarning  qobiliyati,  qiziqishi  va imkoniyatlariga  mos  kasb  tanlashlarini  ta’minlash  orqali  ularning  shaxsiy rivojlanishi  hamda  mamlakatning  ijtimoiy-iqtisodiy  taraqqiyotiga  qo‘shadigan hissasi tahlil qilingan. Shuningdek, kasbga yo‘naltirish jarayonida maktab, oila va psixologik xizmatning o‘rni yoritib berilgan.