TA’LIM MUASSASALARIDA AGRESSIV XULQ-ATVORLI O‘QUVCHILAR BILAN PSIXOLOGIK ISHLASH USULLARI - Razzoqova Dilovar Boymaxmatovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA  Mazkur maqolada ta’lim muassasalarida agressiv xulq-atvor namoyon qiluvchi o‘quvchilar bilan olib boriladigan psixologik ishlarning mazmuni, shakl va metodlari yoritilgan. O‘quvchilarda agressiv xatti-harakatlarning yuzaga kelishiga ta’sir etuvchi ijtimoiy,  oilaviy,  psixologik  hamda  pedagogik  omillar  tahlil  qilinib,  ularni  barvaqt aniqlash va korreksiya qilishning samarali yo‘llari bayon etilgan. Shuningdek, maktab psixologining  diagnostik,  profilaktik  va  korreksion  faoliyati,  individual  suhbat, trening, art-terapiya hamda hamkorlikdagi yondashuvlarning ahamiyati ochib berilgan. Maqola  ta’lim  muassasalarida  sog‘lom  psixologik  muhitni  shakllantirish  hamda o‘quvchilarning ijtimoiy moslashuvini yaxshilashga xizmat qiladi.