OʻQUVCHILARNI KASBGA YO‘NALTIRISHNING TAʼLIM JARAYONIDAGI AHAMIYATI - Dexqonova Raxnamoxon Adixamdjanovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  o‘quvchilarni  kasbga  yo‘naltirishning  taʼlim  jarayonidagi ahamiyati, uning o‘quvchilarning qobiliyat va qiziqishlarini aniqlashdagi o‘rni hamda kelajak  kasbini  ongli  tanlashga  ta’siri  yoritilgan.  Shuningdek,  kasbga  yo‘naltirish ishlarini samarali tashkil etishning psixologik-pedagogik jihatlari tahlil qilingan.