TEMIR YO‘L TRANSPORTIDA XAVFSIZLIK VA TEXNIK NAZORAT - Djurakulov Komil Rajabaliyevich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada temir yo‘l transportida xavfsizlikni ta’minlash, texnik nazorat tizimlari  va  zamonaviy  diagnostika  usullarining  ahamiyati  yoritilgan.  Shuningdek, lokomotiv va vagonlarning texnik holatini nazorat qilish, avariya va nosozliklarning oldini  olish  hamda  raqamli  texnologiyalar  asosida  xavfsizlikni  oshirish  masalalari tahlil qilingan. Temir yo‘l transportida texnik xizmat ko‘rsatishning samaradorligi va inson omilining o‘rni haqida ham fikr yuritilgan.