ZAMONAVIY PEDAGOGIK YONDASHUVLAR ASOSIDA O‘QUVCHILARNING BILIM VA KOMPETENSIYALARINI RIVOJLANTIRISH - Egamova Madinaxon Muxtorjon qizi; Yo‘ldosheva Malikaxon Rahmonjonovna; Mahmudova Gulsoraxon No‘monovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada zamonaviy pedagogik yondashuvlarning ta’lim jarayonidagi o‘rni, o‘quvchilarning bilim va kompetensiyalarini rivojlantirishdagi ahamiyati tahlil qilingan.  Shuningdek,  interfaol  metodlar,  innovatsion  pedagogik  texnologiyalar, axborot-kommunikatsiya  vositalari  va  kompetensiyaviy  yondashuv  asosida  dars tashkil etish masalalari yoritilgan. Ta’lim samaradorligini oshirishda o‘qituvchining innovatsion faoliyati va zamonaviy metodlardan foydalanishning pedagogik ahamiyati ochib berilgan.