ARAB TILIDAGI O’ZLASHMA TERMINLAR VA ULARNING TIL TIZIMIGA MOSLASHUVI - Jumanova Mubina,; Umarova Nodira Isamatovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anotatsiya: Mazkur  maqola xorijiy tillardan arab tiliga oʻtgan terminlarning fonetik, morfologik va semantik adaptatsiyasi masalalariga bagʻishlanadi. Unda arab tilining  oʻzga  tillarga  oid  birliklarni  oʻzining  struktur-grammatik  tizimiga moslashtirish mexanizmlari tahlilga tortilgan. Muallif oʻzlashma qatlamni sof arabcha ekvivalentlar bilan chogʻishtirish orqali ularning hozirgi adabiy til va jonli nutqdagi isteʼmol  doirasini  yoritib  beradi.  Tadqiqot  arab  tilining  soʻz  yasalishi  va  boyish salohiyati  hamda  xalqaro  terminologik  tizimni  oʻzlashtirishdagi  dinamik imkoniyatlarini koʻrsatishga xizmat qiladi.