MDH DAVLATLARIDA O‘LCHASHLAR BIRLILIGINI TA’MINLASH TIZIMI - Abdiraximov Shaxzod Abdisamad o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  Mustaqil  Davlatlar  Hamdo‘stligi  (MDH)  davlatlarida o‘lchashlar birliligini ta’minlash tizimining shakllanishi, rivojlanish bosqichlari hamda xalqaro  metrologik  talablar  bilan  integratsiyalashuv  jarayonlari  tahlil  qilingan. Shuningdek, Rossiya, Belarus, Qozog‘iston va O‘zbekiston misolida milliy metrologik tizimlarning o‘ziga xos jihatlari ko‘rib chiqilgan hamda xalqaro qonuniy metrologiya tashkiloti hujjatlarini joriy etish istiqbollari yoritilgan.