JAMOA TASHKILOTLARIDA RAQAMLI TRANSFORMATSIYA VA AXBOROT XAVFSIZLIGI - Zafar Nabiyev, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Maqolada  jamoa  tashkilotlari  faoliyatini  raqamlashtirish  jarayonlari,  ularning samaradorlikka  taʻsiri  hamda  axborot  xavfsizligini  taʻminlash  masalalari  kompleks tarzda  tahlil  qilingan.  Raqamli  transformatsiya  jarayonida  maʻlumotlarni  himoya qilish,  axborot  tizimlarining  barqaror  ishlashini  taʻminlash  va  kiberxavflarni kamaytirishga  qaratilgan  yondashuvlar  asoslab  berilgan.  Tadqiqot  natijasida  jamoa tashkilotlari uchun integrallashgan axborot tizimlari va xavfsizlik mexanizmlarini joriy etish boʻyicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.