METHODOLOGY OF USING THE SCIENTIFIC HERITAGE OF CENTRAL ASIAN ENCYCLOPEDIA SCIENTISTS IN FORMING RELIGIOUS THINKING IN STUDENTS - QOBILJON MIRZABAYEV, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  O‘rta  Osiyolik  qomusiy  olimlar  (Xorazmiy, Forobiy, Ibn Sino, Beruniy, Imom Buxoriy, Termiziy) ilmiy va ma’naviy merosidan foydalangan  holda  zamonaviy  ta’lim  tizimida  o‘quvchilarning  diniy  va  dunyoviy tafakkurini shakllantirish metodikasi yoritilgan. Tadqiqotda IMRAD formati asosida 2026  yildagi  so‘nggi  ta’limiy  islohotlar,  farmon  va  qarorlar  tahlil  qilingan. Integratsiyalashgan dars modullari va empirik metodlar yordamida o‘quvchilarda yot g‘oyalarga  qarshi  mafkuraviy  immunitetni  yuzaga  keltirish  va  bag‘rikenglik (tolerantlik) madaniyatini yuksaltirish mexanizmlari taklif etilgan.