SCIENTIFIC-THEORETICAL BASIS OF USING THE SCIENTIFIC HERITAGE OF CENTRAL ASIAN ENCYCLOPEDIA SCIENTISTS IN FORMING RELIGIOUS THOUGHT - QOBILJON MIRZABAYEV (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  o‘quvchi  va  talaba  yoshlarda  sog‘lom  diniy tafakkurni shakllantirishda O‘rta Osiyolik qomusiy olimlar ilmiy-falsafiy merosidan foydalanishning fundamental ilmiy-nazariy asoslari tadqiq etilgan. Maqolada din va dunyoviy  fanlar  integratsiyasi  Al-Xorazmiy,  Al-Forobiy,  Ibn  Sino  va  Abu  Rayhon Beruniy  kabi  mutafakkirlarning  epistemologik  qarashlari  prizmasi  orqali  IMRAD tizimida  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  jahon  va  respublika  miqyosida  2024–2026-yillarda  amalga  oshirilgan  madaniy-ma’rifiy  islohotlar,  davlat  farmonlari  va zamonaviy pedagogik konsepsiyalar maqolaning nazariy asosini tashkil etadi.