MILLIY MUSIQA MEROSI SOGʻLIQNI SAQLASH BILAN INTEGRATSIYASI - Shuxratov Shohruhbek Shuxrat oʻgʻli, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA   Mazkur maqolada milliy musiqa merosining inson salomatligiga koʻ rsatadigan ijobiy  taʼsiri  hamda  uni  sogʻliqni  saqlash  tizimi  bilan  integratsiya  qilish  masalalari tahlil  qilingan.  Milliy  kuy  va  qoʻshiqlarning  insonning  ruhiy-emotsional  holatini barqarorlashtirish, stressni kamaytirish va umumiy sogʻlomlikni taʼminlashdagi oʻrni ilmiy  jihatdan  asoslab  berilgan.  Shuningdek,  musiqa  terapiyasining  zamonaviy tibbiyotdagi  ahamiyati,  xususan  nevrologik  kasalliklar,  kognitiv  buzilishlar  va reabilitatsiya jarayonlaridagi samaradorligi yoritilgan. Maqolada milliy musiqa asosida davolash va profilaktika ishlarini takomillashtirish, etnomusiqiy terapiya markazlarini tashkil  etish  hamda  “musiqiy  retseptlar”  tizimini  joriy  etish  boʻyicha  taklif  va tavsiyalar keltirilgan.