SUN’IY INTELLEKT, KELAJAK TEXNOLOGIYALARI VA TA’LIM TIZIMIDA ILMIY-AMALIY TADQIQOTLAR HAMDA INNOVATSION FAOLIYATNI RIVOJLANTIRISHNING DOLZARB MASALALARI - Ergashov Yorqinbek Abduazizovich,; Saparov Umidjon Ali o’g’li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  sun’iy  intellekt  va  kelajak  texnologiyalarining  zamonaviy ta’lim  tizimiga  ko‘rsatayotgan  ta’siri,  ilmiy-amaliy  tadqiqotlarni  rivojlantirishdagi ahamiyati  hamda  innovatsion  faoliyatni  takomillashtirish  bilan  bog‘liq  dolzarb masalalar atroflicha tahlil qilinadi. Maqolada raqamli transformatsiya sharoitida ta’lim jarayonini  modernizatsiya  qilish,  o‘qitishning  individual  va  moslashuvchan modellarini joriy etish, ta’lim sifati va samaradorligini oshirishda sun’iy intellektning imkoniyatlari  ochib  beriladi.  Shuningdek,  ta’limda  raqamlashtirish  jarayonlari, pedagoglarning  raqamli  kompetensiyalarini  rivojlantirish,  akademik  halollik tamoyillarini  mustahkamlash,  ma’lumotlar  xavfsizligini  ta’minlash,  raqamli resurslardan oqilona foydalanish kabi masalalarga alohida e’tibor qaratiladi. Maqolada sun’iy intellektning nafaqat ta’lim jarayonini takomillashtirish, balki ilmiy-amaliy tadqiqotlar samaradorligini oshirish, katta hajmdagi ma’lumotlarni tahlil qilish, innovatsion g‘oyalarni shakllantirish va ularni amaliyotga joriy etishdagi o‘rni ham yoritiladi.