OILAVIY MUNOSABATLARNI BOLALARNING RUHIY VA JISMONIY RIVOJLANISHIGA PSIXOLOGIK TAʼSIRI - Xurshidaxon Malikova Yusubjonovna,; Aliyeva Dildoraxon Sultonbekovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  oilaviy  munosabatlarning  bolalarning  ruhiy  va  jismoniy rivojlanishiga ko‘rsatadigan psixologik ta’siri yoritilgan. Oiladagi sog‘lom muhit, ota-onalarning  tarbiyaviy  yondashuvi  va  o‘zaro  munosabatlarining  bola  shaxsining shakllanishidagi ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, oilaviy nizolar va nosog‘lom muhitning bolalar rivojlanishiga salbiy ta’siri ham ko‘rib chiqilgan.