O‘SPIRINLIK DAVRIDAGI PSIXOLOGIK O’ZGARISHLAR-MAKTAB AMALIYOTCHI PSIXOLOGLARI NIGOHIDA - Qasimova Gulirano Murod qizi,; Sharipova Nodira Erkaboy qizi,; Toʼxtaboyeva Tursunoy Qosimboyevna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  o‘spirinlik  davrida  kuzatiladigan  psixologik  o‘zgarishlar hamda  ularni  maktab  amaliyotchi  psixologlari  tomonidan  o‘rganish  va  tahlil  qilish masalalari  yoritilgan.  O‘spirinlik  yoshiga  xos  emotsional,  intellektual  va  ijtimoiy rivojlanish xususiyatlari tahlil qilinib, ushbu davrda yuzaga keladigan muammolarni bartaraf etishda psixologik xizmatning ahamiyati ochib berilgan.