ZAMONAVIY YOSHLARDA KASBIY YO‘NALISH MUAMMOLARI - Аtavullayeva Maxsuda Axadilloyevna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  zamonaviy  yoshlarda  kasbiy  yo‘nalish  bilan  bog‘liq muammolar, ularning kelib chiqish sabablari va yechimlari yoritilgan. Kasb tanlash jarayoniga  ta’sir  etuvchi  psixologik,  ijtimoiy  va  iqtisodiy  omillar  tahlil  qilinib, yoshlarni  ongli  ravishda  kasb  tanlashga  yo‘naltirishning  ahamiyati  ochib  berilgan. Shuningdek, ta’lim muassasalari va psixologlarning bu boradagi vazifalari ko‘rsatib o‘tilgan.