MAKTAB PSIXOLOGI TOMONIDAN PSIXODIAGNOSTIK ISHLARNI TASHKIL ETILISHI - Smetullaeva Nadira Muratbaevna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada maktab psixologi tomonidan psixodiagnostik ishlarni tashkil etishning mazmuni, maqsadi va vazifalari yoritilgan. Psixodiagnostika jarayonining o‘quvchilar  shaxsini  o‘rganishdagi  ahamiyati,  uni  tashkil  etish  bosqichlari  hamda amaliyotchi psixolog faoliyatidagi o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, psixodiagnostik ishlarning  ta’lim-tarbiya  jarayonidagi  samaradorligi  va  natijalaridan  foydalanish masalalari bayon etilgan.