TA’LIMDA PSIXODIAGNOSTIKANING AHAMIYATI - Atamurodova Muxabbat Hamdamovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Taqriz: Psixodiagnostikadan foydalanish boʻyicha koʻplab tajribalar, metodlar, testlar  boʻyicha  toʻplangan  maʼlumotlarlar  koʻplab  darsliklar  va  ensiklopedik toʻplamlarda berilgan. Annotatsiya: Ushbu maqolada ta’lim jarayonida psixodiagnostikaning o‘rni va ahamiyati  yoritilgan.  Psixodiagnostika  orqali  o‘quvchilarning  individual  psixologik xususiyatlari,  qiziqishlari,  qobiliyatlari  hamda  ruhiy  holatini  aniqlash  imkoniyatlari tahlil qilingan. Shuningdek, ta’lim sifatini oshirish, o‘quvchilar bilan individual ishlash va  ularning  ijtimoiy-psixologik  moslashuvini  ta’minlashda  psixodiagnostik metodlarning  ahamiyati  ochib  berilgan.  Maqolada  zamonaviy  psixodiagnostik usullarning amaliy qo‘llanishi hamda pedagog va psixologlar faoliyatidagi o‘rni haqida fikr yuritilgan.