OʻQUVCHILARDA MOBIL TELEFON VA GADJETLARGA NISBATAN QARAMLIKNI BARTARAF ETISHNING PSIXOLOGIK USULLARI - Sharipova Gulnora Farxodovna,; Satiboldiyeva Ro'za Shuhrat qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘quvchilar orasida mobil telefon va gadjetlarga qaramlikning kelib chiqish sabablari, uning ruhiy rivojlanish va ta’lim jarayoniga ta’siri hamda ushbu muammoni bartaraf etishning samarali psixologik usullari yoritilgan. Shuningdek, ota-onalar, pedagoglar va maktab psixologlarining bu boradagi vazifalari tahlil qilingan.