RAQAMLI ASRDA KITOB O‘QISH MADANIYATINING PASAYISH MUAMMOSI - O'roqova Bahora Baxrom qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  raqamli  texnologiyalarning  rivojlanishi natijasida  kitob  o‘qish  madaniyatining  pasayish  muammosi  tahlil  qilinadi.  Yoshlar orasida  ijtimoiy  tarmoqlar  va  internetdan  foydalanishning  ortishi  kitobxonlikka bo‘lgan  qiziqishning  kamayishiga  olib  kelayotgani  yoritiladi.  Shuningdek,  ushbu muammoning sabablari va uni bartaraf etish yo‘llari ko‘rib chiqiladi.