RAQAMLI TRANSFORMATSIYA SHAROITIDA O‘ZBEKISTON TASHQI SAVDOSINI RIVOJLANTIRISH OMILLARI - B.U.Shermuxamedov,; Qosimova Fazilat Sherzod qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  tezisda  raqamli  transformatsiya  sharoitida  O‘zbekiston tashqi  savdosini  rivojlantirish  omillari  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  jarayonida  raqamli texnologiyalar, elektron savdo platformalarining tashqi savdo samaradorligiga ta’siri o‘rganildi.  Statistik  ma’lumotlar  asosida  tashqi  savdo  rivojlanish  tendensiyalari baholanib,  raqamlashtirish  eksport  salohiyatini  oshirish  hamda  xalqaro raqobatbardoshlikni kuchaytirishda muhim omil ekanligi asoslab berildi.