BUXORO VILOYTI TUPROQ-IQLIM SHAROITIDA ODDIY QORAZIRA (CARUM CARVI L.) NAVLARINING INTRODUKSIYASI, MORFOFIZIOLOGIK XUSUSIYATLARI VA BIOKIMYOVIY TARKIBI - N.N.Elmurodova (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Oddiy  qorazira  (Carum  carvi  L.)  o‘simligining  Buxoro  viloyati tuproq-iqlim  sharoitida  introduksiyasi,  morfofiziologik  xususiyatlari  hamda biokimyoviy tarkibi o‘rganildi. Tadqiqot davomida carum carvi o‘simligining biologik ahamiyati, qurg‘oqchilikka chidamliligi, efir moylari miqdori va dorivor xususiyatlari tahlil qilindi. Olingan natijalar oddiy qorazira (Carum carvi L.) navlarining Buxoro viloyati  tuproq-iqlim  sharoitida  istiqbolli  dorivor  va  ziravor  o‘simlik  sifatida yetishtirish imkoniyati yuqori ekanligini ko‘rsatdi.