ZAMONAVIY TA’LIMDA PEDAGOGIK IMPROVIZATSIYA: DIDAKTIK TAMOYILLAR VA TEXNIK MEZONLAR UYG‘UNLIGI - Ergasheva Muhayyoxon G‘anijonovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu  maqolada  zamonaviy  ta’lim  jarayonida  o‘qituvchining kasbiy  mahorati,  xususan,  pedagogik  improvizatsiya  qobiliyatining  ahamiyati  tahlil qilinadi.  Ta’lim  samaradorligini  ta’minlovchi  didaktik  tamoyillar  va  dars  o‘tish muhitiga  qo‘yiladigan  texnik-ergonomik  talablar  tizimli  ravishda  yoritilgan. Shuningdek,  kutilmagan  pedagogik  vaziyatlarda  o‘qituvchining  kreativ  yondashuvi darsning  ilmiyligi  va  maqsadiga  qay  darajada  muvofiq  kelishi  kerakligi  asoslab berilgan.