FARG‘ONA VODIYSIDA SOVET MAKTAB TIZIMINING SHAKLLANISHI: MILLIY QADRIYATLAR VA KOMMUNISTIK MAFKURA TO‘QNASHUVI (1930–1980-YILLAR). - Isaqova Mashxuraxon Ilhomjon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur  maqolada  1930–1980-yillar  oralig‘ida  Farg‘ona vodiysida sovet ta’lim tizimining o‘rnatilish jarayoni, uning milliy  madaniyat bilan o‘zaro munosabati va jamiyat hayotiga ta’siri tadqiq etiladi. Farg‘ona vodiysi o‘zining qadimiy  islomiy  an’analari  va  jadidchilik  markazi  bo‘lganligi  sababli,  sovet modernizatsiyasi bu yerda o‘ziga xos qarshiliklar va transformatsiyalarga duch keldi. Maqolada arxiv ma’lumotlari va statistik jadvallar yordamida ta’limdagi mafkuraviy bosim, xotin-qizlar ta’limi va paxta yakkahokimligining maktab tizimiga ta’siri tahlil qilinadi.