MARKETING ARALASHMASI TUSHUNCHASI VA UNING ELEMENTLARI - Hamidova Nargiza Raxmatovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  marketingning  eng  fundamental konsepsiyalaridan biri bo‘lgan "Marketing aralashmasi" (Marketing Mix) tushunchasi va uning an’anaviy hamda zamonaviy elementlari atroflicha tahlil qilinadi. Tadqiqotda klassik  4P  (Mahsulot,  Narx,  Taqsimot,  Rag‘batlantirish)  modeli  bilan  bir  qatorda, xizmat  ko‘rsatish  sohasi  uchun  moslashtirilgan  7P  modeli  va  raqamli  iqtisodiyot davridagi  o‘zgarishlar  ko‘rib  chiqilgan.  Maqolada  keltirilgan  natijalar  va  takliflar mahalliy  kompaniyalarga  o‘z  mahsulot  hamda  xizmatlarini  bozorda  muvaffaqiyatli pozitsiyalashda amaliy qo‘llanma bo‘lib xizmat qiladi.