MAKTABDA O‘QUVCHILARNI KASB-HUNARGA YO‘NALTIRISHDA AMALGA OSHIRILADIGAN ISHLAR - Rajabova Visola Sadriddinovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktabda o‘quvchilarni kasb-hunarga yo‘naltirish masalasi,  uning  ahamiyati,  mazmun-mohiyati  va  samarali  amalga  oshirish  yo‘llari haqida  so‘z  yuritiladi.  Ta’lim  tizimida  kasb-hunar  yo‘nalishining  dolzarbligi, o‘quvchilarning  kelgusi  faoliyati  va  hayotiga  ta’siri  hamda  maktab  psixologi  va pedagoglari tomonidan olib borilayotgan ishlar yoritiladi. Shuningdek, maqolada ilg‘or tajribalar,  metodik  yondashuvlar  va  tavsiyalar,  muammoli  masalalar  hamda  ularni bartaraf etish bo‘yicha takliflar keltirilgan.