TURLI TANDA ZICHLIKKA EGA BO‘LGAN TO‘QIMALARNING FIZIK- MEXANIK XOSSALARINI SOLISHTIRMA TAHLILI - M.M.Ubaydullayeva; M.M.Niyazaliyeva (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada turli tanda zichlikka ega bo‘lgan to‘qimalarning fizik-mexanik  xossalari  kompleks  tarzda  o‘rganildi.  Tadqiqot  davomida  turli zichlikdagi namunalar olinib, ularning mustahkamlik, cho‘ziluvchanlik, sirt zichligi va havo o‘tkazuvchanlik ko‘rsatkichlari aniqlandi. Natijalar asosida tanda zichligi oshishi bilan  to‘qimaning  mustahkamligi  va  zichligi  ortishi,  biroq  havo  o‘tkazuvchanligi kamayishi aniqlandi. Olingan natijalar to‘qimachilik sanoatida optimal parametrlarni tanlashda muhim ahamiyatga ega.