BOSHLANG‘ICH SINF TABIIY FANLARNING MAZMUNI VA O‘QUVCHILARDA ILMIY TAFAKKUR SHAKLLANISHI - Choriyeva Ozoda Mashrab qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  boshlang‘ich sinf  tabiiy  fanlar  darsliklarining mazmuniy  mohiyati  va  ularning  o‘quvchilarda  ilmiy  tafakkurini  shakllantirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida STEAM texnologiyalari va 4K modelining pedagogik imkoniyatlari 3-sinf "Tabiiy fan" darsliklari misolida ko‘rib chiqilgan.