MANTIQIY FIKRLASHNI SHAKLLANTIRISHDA ZAMONAVIY TA’LIM YONDASHUVLARI VA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR - XUDOYBERDIYEVA LAYLO SANJAR QIZI (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Mazkur  maqolada  mantiqiy  fikrlashni  shakllantirishning  pedagogik  asoslari, zamonaviy  ta’lim  yondashuvlari  hamda  innovatsion  texnologiyalarning  o‘quvchilar tafakkurini rivojlantirishdagi ahamiyati ilmiy jihatdan yoritilgan. Shuningdek, raqamli texnologiyalar,  interfaol  metodlar,  muammoli  ta’lim  va  boshlang‘ich  ta’limda qo‘llaniladigan samarali usullar tahlil qilingan. Tadqiqot davomida o‘quvchilarning mustaqil  va  ijodiy  fikrlashini  shakllantirishga  xizmat  qiluvchi  pedagogik  omillar asoslab berilgan.