YANGI O‘ZBEKISTONDA TA’LIM SIFATINI OSHIRISHDA TARIX FANINING YUTUQLARI - Mamatqulova Dilafruz Maxmarasulovna; Mamatqulov Shuxrat Mamatqulovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya  Mazkur maqolada Yangi O‘zbekistonda ta’lim sifatini oshirishda tarix  fanining  o‘rni  va  ahamiyati  yoritilgan.  Unda  tarix  fanini  o‘qitish  jarayonida amalga oshirilayotgan  islohotlar,  zamonaviy  pedagogik  texnologiyalar,  yangi  avlod darsliklari hamda raqamli ta’lim vositalarining samarasi tahlil qilingan. Shuningdek, tarix  fanining  yoshlarni  vatanparvarlik,  milliy  g‘urur  va  ma’naviy  yetuklik  ruhida tarbiyalashdagi  ahamiyati  ochib  berilgan.  Maqolada  tarix  fanining  yutuqlari  ta’lim sifati  va  yoshlarning  tafakkurini  rivojlantirishdagi  muhim  omil  ekanligi  asoslab beriladi.