MAKTABGACHA TA'LIMDA TARIXIY OBIDALAR ORQALI MA'NAVIY- AXLOQIY TARBIYANI RIVOJLANTIRISH - Shoimova Nilufar Quvondiq qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  maktabgacha  yoshdagi  bolalarda  ma’naviy-axloqiy tarbiyani rivojlantirishda tarixiy obidalarning pedagogik imkoniyatlari tahlil qilingan. Tarixiy obidalar orqali bolalarda milliy qadriyatlarga hurmat, vatanparvarlik, ajdodlar  merosiga  sadoqat,  estetik  did  hamda  ijtimoiy  xulq-atvor  ko‘nikmalarini shakllantirish  masalalari  yoritilgan.  Shuningdek,  tarixiy  obidalardan  maktabgacha ta’lim jarayonida foydalanishning samarali shakl va usullari ilmiy-pedagogik nuqtai nazardan asoslab berilgan.