MAKTABGACHA YOSHDAGI IMKONIYATI CHEKLANGAN BOLALARNI INKLYUZIV TA’LIMGA JALB ETISHDA FRIDRIX FREBEL METODIKASIDAN FOYDALANISH - Ismatova Shodiya Ne’matilla qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada maktabgacha yoshdagi imkoniyati cheklangan bolalarni  inklyuziv  ta’limga  jalb  etishda  Fridrix  Frebel  metodikasining  ahamiyati yoritilgan.  Shuningdek,  Frebelning  pedagogik  qarashlari,  didaktik  o‘yinlari  va rivojlantiruvchi  materiallaridan  foydalanishning  bolalarning  ijtimoiylashuvi,  bilish jarayonlari  va  kommunikativ  ko‘nikmalarini  rivojlantirishdagi  o‘rni  tahlil  qilingan. Inklyuziv ta’lim sharoitida Frebel metodikasini qo‘llash orqali bolalarning individual imkoniyatlarini rivojlantirish va ta’limga moslashtirish usullari ko‘rib chiqilgan.