GLOBALLASHUV SHAROITIDA TALABALARDA TADBIRKORLIK MADANIYATINI RIVOJLANTIRISH - Januzakovava Roza Baurjan qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada globallashuv sharoitida talabalarda tadbirkorlik madaniyatini rivojlantirishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilingan. Zamonaviy iqtisodiyotda  innovatsion  fikrlash,  tashabbuskorlik  va  raqamli  texnologiyalardan foydalanish muhim omil sifatida qaraladi. Shuningdek, oliy ta’lim tizimida tadbirkorlik ko‘nikmalarini  shakllantirish,  startap  faoliyatini  qo‘llab-quvvatlash  va  amaliy mashg‘ulotlar orqali talabalarni real biznes muhitiga tayyorlash masalalari yoritilgan. Tadqiqot  natijalari  shuni  ko‘rsatadiki,  tadbirkorlik  madaniyatini  rivojlantirish yoshlarning  iqtisodiy  faolligini  oshirishga  va  mamlakat  innovatsion  taraqqiyotiga xizmat qiladi.