KICHIK MAKTAB YOSHIDAGI O‘QUVCHILARDA DISGRAFIYANI BARTARAF ETISHDA KORREKSION ISH - ARZIYEVA ORZUGUL (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA  Ushbu maqola pedagogik, psixologik, ilmiy, ommabop va maxsus adabiyotlarni o`rganish va tahlil qilish. uning kelib chiqish sabablari hamda korreksion-logopedik ishlarning  mazmuni  yoritilgan.  Disgrafiyani  bartaraf  etishda  fonematik  eshituvni rivojlantirish,  tovush-tahlil  va  sintez  malakalarini  shakllantirish,  yozuv  jarayonini takomillashtirish  hamda  individual  yondashuvning  ahamiyati  tahlil  qilingan. Shuningdek,  amaliy  mashqlar  va  pedagogik  tavsiyalar  keltirilgan.  Disgrafiya  nutq kamchiliklarini    bartaraf    etishda,  samarali    metodlarni  aniqlash  va  foydalanishga qaratiladi.