MARKAZIY OSIYONING EKOLOGIK INQIROZI: MUAMMOLAR VA YECHIMLAR YO'LIDA - To’rayev Mirfayz (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  Markaziy  Osiyo  mintaqasidagi  to'rtta  asosiy ekologik  muammoni  —  Orol  dengizining  qurib  ketishi,  muzliklarning  erishi,  yer degradatsiyasi va iqlim o'zgarishi — ilmiy manbalar va rasmiy statistikalar asosida tahlil  qiladi.  Maqolada  shu  bilan  birga  muammolarni  hal  etishga  qaratilgan mintaqaviy va milliy tashabbuslar, ularning samaradorligi va yetishmasliklari ham ko'rib chiqiladi.