GEMOTSITOPOEZ VA UNING BOSQICHLARI. - Husanboyeva Zulfiyaxon Jaloliddin qizi,; Zikiryayeva Dilafruz, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Gemotsitopoez  —  bu  organizmda  qon  hujayralarining  hosil boʻlishi va rivojlanishi jarayoni. Bu jarayon asosan suyak koʻmigida sodir boʻlib, unda eritrotsitlar (qizil qon tanachalari), leykotsitlar (oq qon tanachalari) va trombotsitlar (qon  plastinkalari)  hosil  boʻladi.  Gemotsitopoez  organizmning  immunitet  tizimi, kislorod  tashishi  va  qon  ivishi  kabi  muhim  funksiyalarini  taʼminlaydi.  Qon  hosil bo’lishida, inson organizmida qon hujayralarining yetilishi va rivojlanishi jarayonidir.