TIJORAT BANKLARI FAOLIYATI SAMARADORLIGINI OSHIRISHDA LIDERLIK VA JAMOAVIY HAMKORLIKNING O‘RNI (“TURONBANK” ATB MISOLIDA) - SULAYMONOV FARRUX O‘KTAM O‘G‘LI, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  tijorat  banklari  faoliyati  samaradorligini oshirishda liderlik va jamoaviy hamkorlikning o‘rni hamda ularning o‘zaro bog‘liqligi tahlil qilingan. Zamonaviy bank tizimida xizmatlar sifati, operatsion samaradorlik va mijozlar ehtiyojlarini qondirish darajasi ko‘p jihatdan xodimlar o‘rtasidagi hamkorlik hamda  rahbarlarning  boshqaruv  uslubiga  bog‘liq.  Tadqiqotda  “Turonbank”  ATB misolida  liderlikning  jamoaviy  ish  natijadorligiga  ta’siri,  xodimlar  motivatsiyasi, mehnat  unumdorligi  va  xizmat  ko‘rsatish  sifatiga  ko‘rsatadigan  ijobiy  ta’siri o‘rganilgan.  Tahlil  natijalari  samarali  liderlik  va  jamoaviy  hamkorlik  bank faoliyatining  asosiy  ko‘rsatkichlarini  yaxshilashga,  korporativ  madaniyatni rivojlantirishga  hamda  bankning  raqobatbardoshligini  oshirishga  xizmat  qilishini ko‘rsatdi. Shuningdek, tijorat banklarida samaradorlikni oshirishga qaratilgan amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.