RAQAMLI TRANSFORMATSIYA SHAROITIDA TASHKILOTLARNING INNOVATSION MOSLASHUVCHANLIGINI OSHIRISH YO'LLARI - A’zamxoʻjayeva Diyora Jahongir qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA.  Mazkur  maqolada  raqamli  transformatsiya  sharoitida tashkilotlarning  innovatsion  moslashuvchanligini  oshirishning  nazariy  va  amaliy jihatlari  tahlil  qilinadi.  Raqamli  texnologiyalarning  jadal  rivojlanishi  va  biznes muhitidagi  o‘zgarishlar  tashkilotlardan  yangi  sharoitlarga  tez  moslashishni, innovatsion  faoliyatni  kuchaytirishni  hamda  boshqaruv  jarayonlarini takomillashtirishni  talab  etmoqda.  Tadqiqotda  innovatsion  moslashuvchanlik tushunchasining  mazmuni  ochib  berilib,  uni  rivojlantirishga  ta’sir  etuvchi  asosiy omillar, jumladan, raqamli texnologiyalarni joriy etish, inson kapitalini rivojlantirish, korporativ  madaniyatni  takomillashtirish  va  strategik  boshqaruv  mexanizmlarini qo‘llash  masalalari  ko‘rib  chiqilgan.  Shuningdek,  tashkilotlarning  raqamli transformatsiya jarayonlarida raqobatbardoshligini oshirish va barqaror rivojlanishini ta’minlashga xizmat qiluvchi amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari tashkilotlarda  innovatsion  faoliyat  samaradorligini  oshirish  va  raqamli  iqtisodiyot talablariga mos boshqaruv tizimini shakllantirishda muhim ahamiyat kasb etadi.