MILLIY AVTOMOBIL ISHLAB CHIQARISH KORXONALARI EKSPORT SALOHIYATINI OSHIRISH: “OʻZAVTOSANOAT” AJ MISOLIDA - Vahobov Dilmurod Sharof o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA.  O‘zbekistonda  Milliy  avtomobil  ishlab  chiqarish korxonalarining  eksport  salohiyatini  oshirish  masalalari  tahlil  qilingan  hamda Oʻzavtosanoat  AJ  misolida  amaliy  yechimlar  ishlab  chiqilgan.  Tadqiqot  davomida eksport faoliyatining nazariy asoslari, xalqaro tajribalar hamda milliy iqtisodiyotdagi o‘rni o‘rganilgan.Shuningdek, avtomobilsozlik sanoatining rivojlanish tendensiyalari, eksport tarkibi va geografiyasi tahlil qilinib, mavjud muammolar aniqlangan.