XITOY OMMAVIY AXBOROT VOSITALARINING BARQAROR RIVOJLANISH MAQSADLARI BO'YICHA XAVARDORLIKNI OSHIRISHDAGI STRATEGIYALARI - Nurmamatov Odiljon Faxriddin o’g’li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  BMT  tomonidan  qabul  qilingan  Barqaror Rivojlanish  Maqsadlariga  (BRM)  erishishda  Xitoy  ommaviy  axborot  vositalarining tutgan o‘rni va ulardan foydalanish strategiyalari tadqiq etiladi. Xitoy raqamli media ekotizimi — an’anaviy davlat OAVlari va zamonaviy ijtimoiy tarmoq platformalari (WeChat,  Weibo,  Douyin)  orqali  ekologik  muvozanat,  kambag‘allikni  qisqartirish (BRM 1) va yashil energetika (BRM 7) kabi global maqsadlarni mamlakat ichkarisida va xalqaro miqyosda qanday targ‘ib qilayotgani tahlil qilingan. Maqolada qo‘llanilgan "Yashil rivojlanish" (Green Development) va "Insoniyatning umumiy taqdiriga ega hamjamiyat" konsepsiyalari doirasida medianing jamoatchilik xabardorligini oshirish mexanizmlari ochib berilgan.