HALIMA XUDOYBERDIYEVA SHEʻRLARIDA KOʻP QIRRALI AYOL OBRAZI - Abduvaxidova Roxatoy Xoljigitovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Abstract. Annotatsiya. Halima Xudoyberdiyeva ijodida ayol obrazi va milliy oʻzlik ifodasi oʻziga xos yondashuv bilan tasvirlanadi. Shoira oʻz asarlarida oʻzbek ayolining ruhiyati, or-nomusi va jamiyatdagi oʻrni haqida chuqur mulohaza yuritadi. Uning  sheʻriyati  milliy  qadriyatlar,  tarixiy  xotira  va  zamonaviy  ayollik  tafakkurini oʻzida  mujassam  etadi.  Halima  Xudoyberdiyevaning  badiiy  dunyoqarashi  orqali oʻzbek  milliy  oʻzligining  asriy  anʻanalar  va  zamonaviy  taraqqiyot  oʻrtasidagi uygʻunligi yorqin namoyon boʻladi.