LACUNA: TILLAR VA MADANIYATLAR ORALIG‘IDAGI SIRLI BO‘SHLIQ - Ernazarova Mohinur Anvarjon qizi,; Murodova Robiyaxon Mahmud qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada lacuna hodisasining lingvistik va lingvomadaniy xususiyatlari tahlil  qilinadi.  Lacuna  tushunchasining  nazariy  asoslari,  uning  madaniyatlararo kommunikatsiya va tarjimashunoslikdagi o‘rni zamonaviy ilmiy tadqiqotlar asosida yoritilgan.  Shuningdek,  o‘zbek  va  xorijiy  tillardagi  lacunalarning  namoyon  bo‘lish shakllari,  ularning  milliy-madaniy  o‘ziga  xoslikni  aks  ettirishdagi  ahamiyati  ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari lacunalarning til va madaniyat o‘rtasidagi bog‘liqlikni ochib beruvchi muhim lingvistik hodisa ekanligini ko‘rsatadi.