OʻQUVCHILARNING MANTIQIY VA KREATIV FIKRLASH DARAJASINI XALQARO MEZONLAR ASOSIDA SHAKLLANTIRISH STRATEGIYALARI - Mamatqulova Nilufar (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  ijod  maktablari  oʻquvchilarining  mantiqiy  va kreativ  fikrlash  qobiliyatlarini  PISA,  PIRLS  va  TIMSS  kabi  xalqaro  baholash mezonlari  talablari  asosida  rivojlantirish  pedagogik  va  psixologik  strategiyalari yoritilgan. Maqolada tarbiyachilarning darsdan tashqari mashgʻulotlarda oʻquvchilar dunyoqarashini kengaytirish, nostandart muammolarni hal qilish va ijodiy salohiyatni yuzaga chiqarishdagi oʻrni tahlil qilingan hamda amaliy tavsiyalar berilgan.