SOLIQ HUQUQINING ZAMONAVIY RIVOJLANISH TENDENSIYALARI VA HUQUQIY ASOSLARI - Ro‘ziyev Dostonbek Rustam o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada soliq huquqining mazmun-mohiyati, uning huquq tizimidagi o‘rni hamda zamonaviy rivojlanish tendensiyalari tahlil qilingan. Shuningdek, soliq qonunchiligini  takomillashtirish,  soliq  munosabatlarini  huquqiy  tartibga  solish  va davlat budjetini shakllantirishdagi ahamiyati yoritilgan. Maqolada soliq huquqining nazariy va amaliy jihatlari ilmiy asosda bayon etilgan.