EMOTIONAL MARKETING IN THE TOURISM INDUSTRY - Abdumuminova Kamilla Rafikovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya   Turizm  sanoati  tobora  mahsulotga  yo‘naltirilgan  targ‘ibotdan  iste’molchilar uchun esda qolarli va mazmunli tajribalarni yaratishga qaratilgan emotsional marketing strategiyalariga o‘tmoqda. Emotsional marketing destinatsiyalar brendingi, mijozlarni jalb qilish va turistlar sodiqligini shakllantirishda muhim raqobat vositasiga aylandi. Ushbu  maqolada  turizm  sanoatida  emotsional  marketingning  o‘rni  o‘rganiladi, zamonaviy tendensiyalar va raqamli yondashuvlar tahlil qilinadi hamda uning turistlar xulq-atvoriga ta’sir qilish samaradorligi baholanadi. Shuningdek, tadqiqot destinatsiya imiji va iste’molchilar qarorlarini shakllantirishda emotsional brending, storiytelling (hikoya orqali marketing), tajribaviy turizm, neyroturizm va ijtimoiy tarmoqlarning ta’sirini  yoritadi.  Tadqiqot  so‘nggi  ilmiy  adabiyotlar,  UN  Tourism  hisobotlari  va zamonaviy marketing tadqiqotlariga asoslangan.